Iedere week kiezen wij een Speler van de Week. Iemand die veel heeft gescoord, ontzettend goed heeft verdedigd of omdat hij/zij er op een andere manier uitsprong. Deze week is dat Desirée Burrekers

Desirée is al voor langere tijd lid van ZKC’19 en is één van de ‘Chicks van de A1’ zoals ze bekend staan. Afgelopen zaterdag stond er een wedstrijd voor de A1 op het programma tegen Noordenveld A2. Deze tegenstander bleek helaas te sterk voor onze A1 meiden, maar Captain Desirée heeft haar team goed geleid tijdens deze wedstrijd. Daarnaast werd ze ook behoorlijk hard geblokt, maar hier heeft het team hard om kunnen lachen. Optimisme en plezier tijdens een wedstrijd, ook al sta je achter, vinden wij erg belangrijk! Een mooie nominatie en tijd om wat vragen aan Desirée te stellen. 

Desirée, gefeliciteerd: Speler van de Week! Neem ons eens mee naar afgelopen wedstrijd. Hoe ging het?

We speelden afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Noordenveld A2. Zij hebben alle wedstrijden dik gewonnen, maar wij gingen ons best doen om hier verandering in te brengen. Helaas is dat niet gelukt en hebben ook wij dik van dit team verloren. De eindstand was 9-26, maar 12 maart gaan we het nog een keer proberen! 

Je hebt al een aantal jaren ervaring als A-speler. Welk aspect van korfbal vind je het leukste en waarom?

Ik heb een super leuk team, wat de trainingen en wedstrijden een stuk leuker maakt. Daarnaast vind ik het korfbalspel zelf ook heel leuk. Ik speel pas sinds 2016 bij ZKC’19, maar speelde al vanaf dat ik 5 jaar was bij Avereest in Dedemsvaart. Ik vind de wedstrijden het leukst en dan met name het verdedigen. 

Je bent ook jeugdtrainer. Welk team train en coach jij en hoe gaat dat?  Waarom besloot jij trainer/coach te worden?

Ik train/coach al een aantal jaar het team dat nu in de D1 speelt. Met dit team ben ik begonnen toen ze in de E’s zaten en sindsdien ben ik bij ze gebleven omdat het een super leuke groep is en ik ze met veel plezier training geef. Ik ben begonnen met training geven, omdat er een tekort aan trainers was, toen ben ik erachter gekomen dat ik dit super leuk vind en ben ik er mee doorgegaan. 

Volgens mij speel jij al lang samen met hetzelfde team. Hoe gaat het binnen jullie team?

Dat klopt inderdaad, ik speel al een aantal seizoenen met dit team. Binnen ons team is het super gezellig. Tuurlijk moet het op training af en toe serieus en willen we graag goede wedstrijden spelen (en winnen) maar wij vinden het erg belangrijk om het ook gezellig te houden. Daarom ben ik er erg blij mij dat ik al zolang met dit team mag spelen! 

Je zit nu nog in de A1. Volgend seizoen ga je (volgens mij) over naar de senioren. Wat zijn je verwachtingen en doelen als je daar op vooruit kijkt?

Eerlijk gezegd weet ik nog niet zo goed wat er volgend seizoen gaat gebeuren, maar aangezien het grootste deel van de A1 te oud wordt voor de A’s zal er zeker veel veranderen volgend seizoen. Ik heb nog niet zoveel nagedacht over wat ik wil volgend seizoen. Ik wacht het nog even af en als het zo ver is beslis ik hoe ik het wil gaan doen, maar ik hoop dat ik volgend seizoen met net zoveel plezier kan spelen als de afgelopen seizoenen! 

Wil je nou ook iemand opgeven voor Speler van de Week?

   Je kunt op elke zaterdag een bericht sturen naar

   Lina (06-50455920) of Janice (06-10545931)!