Iedere week kiezen wij een Speler van de Week. Iemand die veel heeft gescoord, ontzettend goed heeft verdedigd of omdat hij/zij er op een andere manier uitsprong. Deze week is dat Insa Aalfs.

Na een hele lange tijd geen wedstrijden te hebben gespeeld, mocht ook de F1 op zaterdag 29 januari hun competitie hervatten. Onze F1 speelde tegen Elko F1, waar ze helaas van verloren met 7-4. Toch was dit een mooie prestatie voor onze jonge F’jes, die het vaak lastig hebben tegen andere, ervaren en oudere tegenstanders. Insa speelt in ZKC’19 F1 en blonk tijdens deze wedstrijd uit. Ze wist maar liefst 3 van de 4 doelpunten te scoren. Hiervoor is Insa terecht genomineerd en we hebben haar een aantal vragen gesteld.

Insa, gefeliciteerd: Speler van de Week! Kun je wat vertellen over jezelf en over de wedstrijd?

Hallo ik ben Insa en ik ga naar het Groene hart naar school en zit in groep 4. Het ging heel goed, ik was blij dat we een nieuw record hadden met ons team!

Je hebt 3 doelpunten gescoord. Wat goed! Betekent dit dat je aanvallen het leukste van korfbal vindt? Of is er een ander onderdeel van korfbal dat je super leuk vindt?

Ik vind aanvallen het allerleukst. Ik vind leuk om met het uit de verdediging te komen en dan met de bal over gooien om bij de korf te komen en dan te kunnen schieten. Vanaf volgende week mogen we ook weer onze selectie aanmoedigen!

Heb jij een favoriete speler in de selectie? Of is er iemand anders bij ZKC’19 jouw grote held? Waarom?

Ik heb niet echt een favoriete speler maar mijn trainer Jolein Ubels vind ik wel heel goed.

Waarom heb jij voor korfbal gekozen als sport? Wist je gelijk dat jij op korfbal wilde of waren er stiekem anderen sporten die jou leuk leken?

Ik heb eerst op gym gezeten, maar dat was niet mijn ding. Daarna heb ik nog op voetbal gezeten en daar kwam ik er achter dat ik een balspel wel heel leuk vind. Toen zei mijn mams korfbal kun je ook wel is proberen (heeft ze zelf ook gedaan) en dit vind ik echt super leuk!

Je bent nu nog jong en hopelijk blijf je nog vele jaren bij ZKC’19, maar wat zou jij graag nog gaan leren bij ZKC in de toekomst?

Ik wil graag nog beter leren korfballen!

aa

Wil je nou ook iemand opgeven voor Speler van de Week?

   Je kunt op elke zaterdag een bericht sturen naar

   Lina (06-50455920) of Janice (06-10545931)!