Na een wekenlange voorbereiding, was de avond eindelijk daar: de spookspeurtocht! In de afgelopen weken hadden al vele leden en ouders zich opgegeven als spook of begeleider en de opgaves van de kinderen die het aandurfden om mee te lopen, stroomden binnen! Op de ochtend van 6 november waren Erik-Jan, Gerben, Janice en Roelina al op tijd aanwezig om de kantine in de Halloween sferen te brengen. Erik-Jan had met lampen, geluid en een rookmachine de gangen van de ZKC kantine mooi griezelig gemaakt!

Vanaf half 7 stroomde de kantine vol met bange kinderen. Elk groepje mocht voor vertrek door de griezelgang waar zij in een grabbelton hun griezelbus ticket moesten verkrijgen. Vervolgens namen ze plaats in het busje, beschikbaar gesteld door Jan Heuvelman (RentCars.nl), met als bestuurder Erik-Jan, die ze afzette bij het bos van Klein Zwitserland. Vooraf kreeg elk groepje een brief met een verhaal over Lotje, het vermiste meisje. De groepjes merkten al gauw dat er een hoop vreemde figuren zaten in het Zuidwoldiger bos, waar Lotje was verdwenen. Vele groepen spoken maakten de kinderen aan het schrikken.

Halverwege de tocht kreeg ze nog een lekkere warme choco van John en Richard Rijstenberg om bij te komen. Eenmaal terug in de kantine stonden Roelina, Anita, Irma en Dennis klaar om iedereen te voorzien van wat drinken en een lekkere snack met brood. Er werd nog gezellig nagepraat, waarnaar iedereen zijn/haar bed opzocht. Hopelijk zijn er geen nachtmerries geweest…

De organisatie wil de spoken, begeleiders en alle anderen die hebben meegeholpen, maar vooral ook de kinderen, heel erg bedanken voor zo’n geslaagde avond! Durft iedereen volgend jaar weer?