Voor onze jaarlijkse ledenvergadering moest dit jaar ook voor een digitale variant gekozen worden. Dat maakte uiteraard dat de vergadering weinig mogelijkheden tot interactie bood. En daarom stonden dit jaar alleen de formele punten op de agenda.

Het bestuur voor de camera (met bestuurslid Manouk in Groningen erbij en bestuurslid Erik Jan achter de knoppen)

Na de opening en de goedkeuring van de notulen van vorig jaar, presenteerde penningmeester Peter Schalk de jaarcijfers van vorig seizoen. In de beginperiode van de Corona crisis leek het erop dat ZKC’19 financieel behoorlijk getroffen zou worden, maar aan het eind van het seizoen bleek dit mee te vallen. De verwachting is dat de vereniging het lopende seizoen zwaarder zal worden getroffen. Er is echter nog veel onzekerheid en ook omdat er geen competitie kan worden gespeeld, zal de contributie niet verhoogd worden.

Op de livestream werden ook de powerpointpagina’s getoond

Na de jaarcijfers werd er afscheid genomen van Peter Schalk als bestuurslid. Peter is 9 jaar penningmeester geweest en heeft in die jaren onze vereniging op een voortreffelijke manier financieel gestuurd. Voorzitter Wiebe Feenstra noemde daarnaast Peters rol binnen het bestuur. Bij heel veel zaken dacht Peter wat verder na over de consequenties van zaken en daarmee was hij zeker ook het “geweten” van het bestuur. Margriet Tissing is gekozen als nieuw bestuurslid. Zij heeft al diverse zaken met Peter afgestemd en zal de rol van penningmeester overnemen.

 

Op de foto wordt Peter bedankt voor 9 jaar penningmeesterschap