De hele wereld is in de greep van het Corona virus en ook in ons land heeft het kabinet allerlei ingrijpende maatregelen moeten nemen. Die maatregelen raken ook de sportwereld en daarmee uiteraard onze vereniging. Die problemen zijn voor ons vervelend, maar in vergelijking met de problemen elders zijn ze natuurlijk maar marginaal.

Competitie
Deze week heeft het KNKV besloten dat alle competitiewedstrijden, zowel in de zaal als op het veld, niet meer gespeeld gaan worden. Voor veel competitie wedstrijden had men dit al eerder besloten, maar nu is er definitief een streep gezet door alle wedstrijden. Voor de al gespeelde wedstrijden op het veld heeft men besloten dat deze moeten worden beschouwd als niet gespeeld. Voor de wedstrijden in de zaal (die 3 wedstrijden voor het einde was) is besloten dat de huidige stand de eindstand is (met dus promotie en degradatie).

Voor ZKC ’19 1 betekent dit dat de ploeg in de zaal kampioen is in de 1e klas en dat is volkomen terecht: de ploeg stond zo ver voor op de achtervolgers dat ze nog maar 1 punt nodig had uit de laatste 3 wedstrijden. Gefeliciteerd en dus volgend jaar overgangsklasse!

Van onze jeugdteams staat ook de E1 bovenaan en dat is onze 2e kampioen dit zaalseizoen. Een mooi succes voor dit jonge team en voor de begeleiders Leonie, Anouk en Luna. 

Voor ZKC’19 2 is de huidige stand funest. Drie teams deelden met hetzelfde puntenaantal de onderste plaatsen, maar door het onderlinge resultaat is ZKC’19 2 één van de twee degradanten.

Dat de veldcompetitie als niet gespeeld wordt beschouwd, betekent dat alle teams volgend seizoen in dezelfde klasse als dit jaar zullen uitkomen. Dat betekent geen kampioenschap (en promotie) op het veld voor ZKC’19 1, terwijl de ploeg de titel voor het grijpen had. ZKC’19 1 zal volgend jaar op het veld opnieuw in de 2e klasse spelen. En dat is heel bijzonder. Dan speelt de ploeg op het veld 2 klassen lager dan in de zaal. En dat is een situatie die zelden of nooit voorkomt.

Seizoenafsluiting (of opening)
Zolang de quarantaine regels nog gelden, zijn er uiteraard ook verder geen activiteiten. Wel willen we, als het mogelijk is, het seizoen nog zo goed mogelijk afsluiten. Er is nu wel heel abrupt een einde gekomen aan het seizoen. En we hebben met de kampioenschappen en de promotie van ZKC’19 1 ook best wat te vieren!

Lukt het niet om voor de zomer nog iets te doen (we houden ons uiteraard aan de regels), dan moeten we het nieuwe seizoen in ieder geval spetterend starten. Houd daarom de berichten (weekbericht, Facebook, site) in de gaten.

Korven
We kregen al enkele verzoeken van leden om een korf en bal te mogen lenen. Dat gaan we zo snel mogelijk regelen. We werken de organisatie hiervan nog uit en zullen daar snel over berichten. Eenieder die in de periode april t/m juli graag een korf en bal wil lenen, kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Financieel
Financieel worden alle sportverenigingen behoorlijk geraakt. We proberen zo snel mogelijk alles op een rijtje te krijgen en we moeten afwachten hoe een en ander zich ontwikkelt en waar we op uitkomen. Minister Koolmees deed in het algemeen al het verzoek aan iedereen om de contributies van onder meer sportverenigingen te blijven betalen en wij sluiten daar op aan. We zullen dus contributie heffen over het laatste kwartaal van dit seizoen, ondanks dat daar weinig tegenover staat.

We zullen echter ook openheid van zaken geven en leden en ouders van jeugdleden, melden wat de financiele gevolgen van deze crisis voor onze vereniging waren. Mogelijk vallen de uitgaven ook mee (afdracht aan het KNKV, huur sporthal, …) en we hebben uiteraard ook wel wat reserves. Met elkaar beslissen we dan of het al dan niet goed is om (een deel van) de contributie over deze maanden terug te geven.

 We weten dat deze crisis zich niet in een paar weken oplost en we moeten –zo wordt gezegd- ook wennen aan het “nieuwe normaal”.  Maar dat neemt niet weg dat we toch mogen hopen dat we in augustus bij de aanvang van het nieuwe seizoen, elkaar weer tegenkomen. 

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Wiebe Feenstra
(voorzitter)