Op een winderige maar voor oktober warme zaterdagavond werd er na een aantal jaren afwezigheid weer de spooktocht georganiseerd.
Vanaf 18:30 begon de donkere, versierde kantine vol te lopen met een boel zenuwachtige kinderen. Het eerste groepje ( in totaal 8 ) werd opgehaald door het griezelbusje, met als bestuurder Erik-Jan. Ze werden afgezet bij de uitkijktoren op Ten Arlo, waar Alied en Klaaske klaar stonden om een spannend verhaal te vertellen.


Vervolgens gingen de groepjes 1 voor 1 het donkere bos in, waar 11 groepen spoken verstopt zaten om de kinderen eens goed te laten schrikken op allemaal verschillende manieren.

Op zo’n 3km afstand van de in totale 5km route, stonden Richard en John Rijstenberg te wachten met een warm vuurtje, lekkere chocolademelk en wat te eten. Met een volle buik en weer wat opgewarmd (wat eigenlijk niet nodig was, want het was warm genoeg), konden ze verder met de tocht.
Na een wandeling van 2 uur keerde de groepjes terug in de kantine, waar ze door de dames van de kantine werden getrakteerd op een broodje knakworst en wat drinken.


Naarmate de avond vorderde, druppelde de spoken weer de kantine binnen. Er werd gezellig nagepraat onder het genot van een drankje, waarna iedereen weer naar huis vertrok.

Met zo’n 50 kinderen, 30 spoken, 10 begeleiders en nog 10 andere vrijwilligers, was het een zeer geslaagde spooktocht.
Iedereen bedankt voor deze succesvolle avond en hopelijk tot volgend jaar!