Sinterklaas is er nog lang niet maar de eerste pepernoten, kruidnoten en andere lekkernijen liggen alweer in de winkel. Bovendien is Sinterklaas vanuit Spanje al bezig met de voorbereidingen. Zo ontvingen de spelers van het vlaggenschip twee weken geleden al een brief van de oude man.

In deze brief, verzegeld met het logo van Van Delft – De Pepernotenfabriek, vermeldde Sinterklaas dat hij hoopt dat er dit jaar volop wordt genoten van de lekkerste kruidnoten die er bestaan!

 

Nadat hij Het Grote Boek eens had geraadpleegd ontdekte hij dat de lekkerste kruidnoten in Zuidwolde worden verkocht. Als een speer zocht hij daarom naar wat versterking voor zijn manschappen. Zo kwam hij natuurlijk bij het eerste, en dat begrepen de spelers heel goed. Deze spelers laten namelijk week in week uit zien wat ze waard zijn. Alleen… Deze spelers kunnen dat op het veld niet zonder de trouwe supporters en dat geldt natuurlijk ook bij de pepernotenverkoop!

Daarom hebben zij de handen ineengeslagen en om Sinterklaas zo goed mogelijk te helpen hebben ze afgelopen dinsdag al wat formulieren uitgedeeld. Op deze formulieren staat precies wat Sinterklaas van ons verwacht. Tot en met 1 november hebben we allemaal de tijd om de lijsten zo vol mogelijk te krijgen, dan verzamelen we ze allemaal en kunnen we gaan tellen hoeveel zakjes pepernoten we dit jaar gaan verkopen.

 

Op 16 november komt dan een van de schepen van Sinterklaas (dit schip komt een dag eerder aan dan Sinterklaas!) met een enorme lading pepernoten. De zakjes worden dan in dozen vervoerd naar De Korf (Zuidwolde). Het vlaggenschip staat die dag klaar om de zakjes mee te geven, aan iedereen die Sinterklaas dus heeft geholpen!

Omdat Sinterklaas altijd gul is voor de mensen die zoet zijn, zal hij dit jaar degene die de meeste zakjes weet te verkopen een presentje geven! Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij het presentje natuurlijk nog even geheim houdt..! We wensen iedereen, ook namens Sinterklaas en zijn manschappen, heel veel succes!