ZKC D’s spelen eerste oefenwedstrijd voor Drenthe onder 13.

Na een spannende selectie periode en een aantal trainingen mochten Maud Tuinman, Myrthe Funke en Koen Speek afgelopen maandag voor het eerst een oefenwedstrijd spelen met de Drentse selectie onder 13 jaar.  Op de planning stond een wedstrijd tegen Groningen onder 13 in Assen. Helaas ging dat door miscommunicatie op het laatste moment niet door en werd het een  onderlinge oefenwedstrijd. Toptrainer / Coach Daniël Hulzebosch deelde de teams in voor een eerste helft en gaf de teams mee veel te schieten en veel lange lijnen te lopen zonder aan een systeem of afvang te denken. De meegekomen ouders werd verzocht zich niet met het spel te bemoeien waardoor het opmerkelijk stil was langs de kant.

De geselecteerden van ZKC'19

Het fanatisme was groot en er werd regelmatig gescoord. Meest opvallend was wel hoe dynamisch het spel was. Erg leuk en leerzaam. In de 2e helft werden de teams opnieuw ingedeeld. Aan het einde van de 2e helft werden kracht en concentratie wel wat minder maar het fanatisme bleef onverminderd.

Maud, Myrthe en Koen hebben uitstekend gespeeld en de ZKC eer goed hoog gehouden.

Op hemelvaartsdag staat er een toernooi in Maassluis op het programma voor de selectie. Dan mag de Drentse selectie het opnemen tegen andere gewesten.