Vrijdagavond 3 mei stond de trainingsavond in het teken van een clinic. Deze werd verzorgd door Jelmer Jonker (DOS’46 1) en Sanne van der Werf (PKC/SWKGroep 1). Beide spelers vertonen wekelijks hun kunsten op het hoogste niveau van Nederland en op deze prachtige avond deelden zij hun kennis met de leergierige jeugd van ZKC, hoe vet is dat!

Enkele minuten voor 6 uur stonden de F’jes, E’s en D’s al te trappelen om te beginnen (ook om het warm te krijgen). Jelmer Jonker nam het woord en vermeldde hier kort dat hij was benaderd door Hielke Oostveen om dit te doen en daarna stelde hij iedereen voor aan Sanne van der Werf. Sanne speelde de finale in de Ziggo Dome!

In het uur dat volgde hebben de kinderen nauwelijks stil gestaan en werden ze uitgedaagd op allerlei gebieden. Ze moesten onder andere zoveel mogelijk scoren in 1 minuut en als ze gescoord hadden, moesten ze eerst een van de trainers een high-five geven!

Daarna volgden enkele partijtjes onderling waarbij de aandacht lag op het aannemen van de bal om te gaan schieten. Want dat is immers het belangrijkste bij korfbal: scoren!

Jelmer vroeg de kinderen zelf ook veel, waardoor ze zelf moesten gaan nadenken. Dat was soms lastig maar wel heel leerzaam.

Natuurlijk kan een partijtje tegen de League-spelers niet missen op zo’n avond: Jelmer daagde samen met Sanne de ZKC’ers uit. En dat heeft hij geweten, onder veel gejuich en aanmoediging won ZKC dit met 3-2!

Dat was natuurlijk een heerlijke afsluiting, en dan kwam daar ook nog eens bij dat alle kinderen een handtekening konden scoren bij Jelmer en Sanne.

Nadat Jelmer en Sanne weer wat waren opgewarmd stonden de B’s en A’s al klaar. Na een korte voorstelronde waarin Jelmer direct probeerde de namen te leren kennen, konden ook deze spelers lekker warm worden. Ook zij begonnen met balvaardigheidsoefeningen. In korte 1 tegen 1 partijtjes werd iedereen uitgedaagd om te scoren en Jelmer liep langs voor individuele tips.

Het plezier straalde eraf bij de spelers en er werd fanatiek gekorfbald.

Na afloop werden Jelmer en Sanne hartelijk bedankt en daarbij ontvingen ze een presentje van Hielke. Via deze weg willen wij hen nogmaals bedanken maar daarnaast willen we ook alle deelnemers bedanken, we hebben er met z’n allen een geslaagde avond van gemaakt!