Groot sportief evenement voor peuters/kleuters uit Zuidwolde en omgeving

ZKC’19 organiseert voor de vierde keer de Bellini GIGA Kangoeroedag op donderdag 11 april voor basisscholen en kinderdagverblijven in en in de omgeving van Zuidwolde. Aan dit sportieve evenement, dat plaatsvindt op het ZKC-complex aan de Zuideresweg, doen dit jaar ruim 200 kinderen vanaf 3 jaar mee. Deelnemende scholen en kinderdagverblijven zijn: de Wegwijzer, de Bosrand, de Heidevlinder, De Klimtoren, het Veldboeket, IKC Het Groene Hart, Nannies Network en More Than Kidz Olivo.

Dit geweldige evenement wordt gesponsord door Bellini Hair & Boutique. Deze onderneming vindt kinderen een geweldige doelgroep en wil daarom juist dit evenement sponseren.

Door het inzetten van 40 vrijwilligers wil ZKC’19 ervoor zorgen dat alle kinderen een geweldige Bellini GIGA Kangoeroedag beleven. Het doel van deze dag is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en hen te laten ervaren dat sporten vooral leuk is. Als korfbalvereniging vinden we het belangrijk dat kinderen al jong ervaring opdoen in het samen bewegen met andere kinderen. Dit is goed voor zowel de motorische als de sociale ontwikkeling van kinderen.  

Het vervolg van de Bellini GIGA Kangoeroedag is: De Kangoeroe Klup

Alle kinderen van 3 t/m 6 jaar in Zuidwolde en omgeving krijgen de mogelijkheid om gratis kennis te maken met de Kangoeroe Klup, namelijk op de zaterdagen 13 april, 20 april en 4 mei. Dit aanbod geldt uiteraard ook voor kinderen die niet op 11 april op de Bellini GIGA Kangoeroedag aanwezig (kunnen) zijn.

Het hele jaar door is er elke zaterdagmorgen van 09:30 tot 10:30 uur de Kangoeroe Klup. Deze naam is gekozen, omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel, een veilige en warme plaats, voor de jongste leden van ZKC’19. De Kangoeroe Klup is vooral gericht op bewegen en plezier maken, dit met een knipoog naar korfbal. Kinderen kunnen dus gezellig op zaterdagochtenden samen met opa, oma, papa, mama, broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje naar het korfbalveld komen en lekker bewegen en plezier maken. 

Op donderdag 11 april zullen in het ochtendprogramma van de Bellini GIGA Kangoeroedag van 10:00 – 11:30 uur de volgende scholen/kinderdagverblijven deelnemen: de Wegwijzer, de Bosrand, de Klimtoren, het Veldboeket, IKC Het Groene Hart, Nannies Network en More Than Kidz Olivo. Tijdens het middagprogramma van 12:30 – 14:00 uur zal de Heidevlinder zich daarbij aansluiten. De Bellini GIGA Kangoeroedag is die dag voor al het publiek toegankelijk. De opening van het evenement op sportpark Woltingeslag (ZKC-accommodatie) is rond 10:00 uur en wordt afgesloten rond 13:45 uur.